
Metsäisen dialogin rakentaja
Päättäjien Metsäakatemian on käynyt yli 1 500 vaikuttajaa – toiminta laajentunut jo EU-tasolle.
Päättäjien Metsäakatemian on käynyt yli 1 500 vaikuttajaa – toiminta laajentunut jo EU-tasolle.
Kurssin tarkoitus on luoda kestävää talouspolitiikkaa dialogisesti sekä rakentaa yhteiskunnalliset rajat ylittäviä verkostoja.
Verkottuneessa maailmassa valtiot ovat riippuvaisia kansainvälisistä arvoketjuista, elinkeinoelämän tuottamista palveluista ja digitalisoituneista infrastruktuureista.
Maailmanjärjestys on juhlava sana. Sen voisi kuvitella tarkoittavan sellaista kansainvälisten suhteiden tilaa, josta on laajalti yhdessä sovittu. Mitään sellaista järjestystä ei ole.
Kiinan talouden liberalisointi ja nousu viimeisten neljän vuosikymmenen aikana ovat muuttaneet koko maailmaa erittäin merkittävällä tavalla.
Turvallisuuspoliittinen keskustelu ei vieläkään riittävästi huomioi taloudellista valtapolitiikkaa.
On täysin mahdollista, että Suomi selviää koronan moukariniskusta sekä terveyden että talouden kannalta yllättävän vähin vaurioin.
Globalisaatio ei ole kyennyt turvaamaan kestävää kehitystä, ei ainakaan kaikille. Mutta mitä on kestävä kehitys talouden näkökulmasta?
Euroopan vihreän kehityksen ohjelma on laaja paketti, jonka on määrä ohjata kaikkea EU:n työtä. Mutta mitä se oikein pitää sisällään – ja mitä se merkitsee Suomelle?
Luonnonvarojen kestävään käyttöön pohjautuvalle yritystoiminnalle kohdistuu yhä suurempia ulkoisia odotuksia.
”Terveydenhuolto on tällä hetkellä myös talouspolitiikkaa.”
Itämeren alueen hyvinvointi syntyy ulkomaankaupasta. Keskinäisriippuvuuden heikkous on tosin se, että riippuvuus toimii luotettavammin normaaliolosuhteissa kuin poikkeusoloissa.
Maanpuolustus-lehti
PL 266
00171 Helsinki
maanpuolustuskurssiyhdistys@gmail.com
+358 40 149 3649
©2022 Maanpuolustus-lehti