Lähi-itä Gazan sodan jälkeen
Palestiinalaiskysymys on jälleen noussut kansainvälisen huomion kohteeksi, ja ainakin puheiden tasolla konfliktia pyritään jälleen ratkaisemaan.
Palestiinalaiskysymys on jälleen noussut kansainvälisen huomion kohteeksi, ja ainakin puheiden tasolla konfliktia pyritään jälleen ratkaisemaan.
YK:n jäsenistön edessä on perimmäinen kysymys siitä, onko Palestiinan valtiolla tulevaisuutta, jota sille kansainvälisen yhteisön ratkaisuin aikanaan kaavailtiin.
Vuosikymmenien ajan Israelin tukeminen oli Yhdysvalloissa poliittinen itsestäänselvyys niin republikaaneille kuin demokraateille.
Konfliktien pitkittyminen on tuonut esiin ulkopuolisen tuen tärkeän roolin.
Suomi joutuu ottamaan huomioon suurvaltojen edut Lähi-idässä.
Puolustusvoimain komentaja kenraali Janne Jaakkola haastattelussa 9.9.2024: ”Tavoitteeni on huolehtia Suomen puolustuskyvystä niin, että se vastaa turvallisuusympäristömme asettamiin vaatimuksiin.”
The future of the world will be decided here.
Yhdysvaltain kasvava huomio Intian-Tyynenmeren alueeseen vaikuttaa Eurooppaan.
Nato-jäsenyys ja DCA ovat Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan uusia ankkureita.
Tiedustelun uudet suuntaukset ja eri teknologiset ratkaisut vaativat nyt käytössä oleviin toimintatapoihin pureutumista ja laajemmin kulttuurimuutosta koko tiedusteluyhteisössä.
Yhdysvalloista on tullut yksi parhaiten avaruussäästä valistuneista ja varautuneista maista.
Suomi ei Kissingerin kirjassa esiinny. Silti voi pohtia, miten kirjassa kuvatut kuusi strategiaa ovat ilmenneet Suomen historiassa.
Maanpuolustus-lehti
PL 266
00171 Helsinki
toimisto@maanpuolustuskurssiyhdistys.fi
+358 40 149 3649
© 2024 Maanpuolustus-lehti